Gastronomia italiană


gastronomia-italiana

    Recunoscută internațional ca fiind printre cele mai rafinate și variate gastronomii, arta culinară italiană este caracterizată de o incredibilă diversitate – de la aromele picante din zona Napoli şi Calabria şi mâncărurile cu sos pesto din Liguria, până la brânzeturile şi risotto-urile din Alpii italieni. Începând cu timpul de preparare, trecând apoi la ingrediente și mirodenii, toate acestea diferă aproape radical de la o regiune a Italiei la alta. Ce au însă toate în comun? Gustul nemaipomenit al mâncării!

    Flexibilitatea este un alt element definitoriu pentru bucataria italiană, aceasta cuprinzând o bogata varietate regională a rețetelor și o gamă larga de ingrediente. Bucatarii italieni se bazeaza, in principal, pe calitatea ingredientelor, mai degraba decat pe pregatirea elaborata a felurilor de mancare, multe feluri au doar de la patru la opt ingrediente.
Felurile de mancare reprezintă un element important al stilului de viață italian și reflectă în principal cultura și istoria acestui popor. Preparatele din bucătăria italiană au, în sine, influențe grele: etruscă, greacă veche, romană antică, bizantină și evreiască.
    Italia, cunoscută ca fiind una dintre țările vinului și a brânzeturilor variate, a făcut ca și cafeaua, in special espresso, să devină o parte foarte importantă a culturii gastronomice italiene.

    Remarcabilă prin simplitatea aromelor și totodata printr-o uriașă diversitate de arome și gusturi, o data ce a fost descoperita, gastronomia italienească nu va mai putea fi omisă nicicând din preferințele noastre culinare. Secretul gastronomiei italiene este așadar simplitatea preparatelor, care însă sunt extrem de gustoase. Bucătăria italiană a devenit un obiectiv turistic în sine, turiști din toate colțurile lumii călătoresc anul în Italia pentru că ştiu că în această ţară se mănâncă bine.

    Din păcate, în România, majoritatea celor care se gândesc la bucătăria italiană, se rezumă la clasicele rețete de paste și pizza. Însă, sub umbrela de gastronomiei italiene descoperim o impresionantă varietate culinară, pe care vă invităm să o descoperiți direct în restaurantul nostru.

    La Restaurantul Enoteca Amphora puteți experimenta diverse preparate italienești, de la aperitive, salate, risotto și paste gătite al dente, fripturi suculente de vită, miel, porc sau curcan, pește și fructe de mare asezonate cu plante aromate, până la celebrul desert italian Tiramisu.