Masă tradițională românească la Restaurant Amphora


Delectează-ți papilele gustative cu o masă tradițională românească la Restaurant Amphora

În perioada 27 noiembrie – 3 decembrie, Restaurant Amphora organizează Săptămâna românească cu preparate tradiționale și un pahar de vin din partea casei.

Timp de o săptămână vom servi: platou tradițional românesc, bulz ciobănesc, sărmăluțe în foi de varză și mămăliguță, ciolan de porc cu iahnie de fasole și rață pe varză. La desert ne vom delecta cu papanași cu sos de smântână și dulceață de afine.

Pe 1 Decembrie, de Ziua României, la Restaurantul Enoteca Amphora vom petrece o seară specială cu muzică tradițională românească interpretată de un duo de excepție cu care noi, timișorenii, ne mândrim: Mădălin Luca (nai) și Mircea Ardeleanu Jr. (țambal).

Mancare traditionala romaneasca
Mancare traditionala romaneasca

Mircea Ardeleanu Jr. este un tânăr muzician a cărui valoare a fost confirmată atât de către specialiști, cât și de public datorită talentului, profesionalismului și autenticității cu care abordează diferite genuri muzicale – muzică tradițională românească, muzică clasică și jazz. În cariera sa artistică, a participat la diferite festivaluri și concursuri de muzică tradițională românească ca țambalist, de fiecare dată obținând premii importante și a cântat în turnee împreună cu diverse ansambluri de folclor în diferite țări din lume: SUA ; Franța; Macedonia; Germania
Mircea Ardeleanu jr. este fondator si coordonator al Orchestrei de Folclor a Facultății de Muzică a Universității de Vest Timișoara.

Mădălin Luca este un naist român care în cariera sa de muzician a abordat diferite genuri muzicale imprimând fiecărei note muzicale propriul stil de interpretare – muzica tradițională românească, muzica clasică, jazzul, world music. Acesta a participat încă de la începuturile carierei sale la diferite festivaluri și concerte în Romania, Europa și Asia.
Mădălin Luca a fost distins în anul 2009 cu Trofeul pentru compoziție & Premiul special pentru aranjament orchestral la Festivalul Internațional de Jazz / Sibiu iar în anul 2006 trupei ” Young Blood” din a cărei componență făcea parte i s-a acordat premiul I la Festivalul Internațional de Jazz / Sibiu.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor, atât celor care vor să petreacă ziua națională, cât și turiștilor care vizitează Timișoara în această perioadă.

La mulți ani România!